Bram Moszkowicz

Advocaat Bram MoszkowiczAbraham Maarten Moszkowicz, beter bekend als Bram Moszkowicz. Hij is een Nederlandse meester in de rechten en ook nog eens strafadvocaat. Bram Moszkowicz is van Joodse afkomst en is ook de zoon van advocaat Max Moszkowicz. Hij en zijn broers, samen met de vader van het gezin vormden samen een advocatenmaatschappij op. Hierbij waren de kantoren gevestigd in Maastricht en Amsterdam.

Wat heeft Bram Moszkowicz al allemaal bereikt in zijn advocaten carrière?

Bram Moszkowicz heeft in Amsterdam rechten gestudeerd op de Universiteit. Hierbij verdedigde Bram Moszkowicz als strafrechtadvocaat al een paar bekende personen. Hij verdedigde onder andere de Surinaamse president Desi Bouterse, waaronder hier gepleit werd voor moord. Ook heeft hij voor de bekende Willem Holleeder gepleit. Hierbij ging de zaak over afpersingen. Hierbij werd Bram Moszkowicz in moeilijkheden gebracht door een verbod op te leggen om als advocaat op te treden voor de andere cliënt. Hij kreeg een klacht van de ‘Nederlandse Orde van Advocaten’. Hij was voor 20 jaar de advocaat. De zaak van Geert Wilders ging over het beleid dat hij verdacht werd van haat teweegbrengen en discriminatie. Bram Moszkowicz heeft ook al lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezing zichzelf gepresenteerd. Maar werd na 9 maanden uit de politieke partij gezet door twijfel in het bestuur. Bram Moszkowicz heeft zijn advocatenkantoor in Maastricht en Amsterdam, waar hij zaken pleit die onder andere gaan over; burgerlijk recht, bestuursrecht en strafrecht.

Wat is er gebeurd na zijn politieke en juridische carrière van Bram Moszkowicz?

Bram Moszkowicz is na zijn politieke carrière zeker niet stil blijven zitten en heeft al in verschillende televisie programma’s gekomen. Zo is hij onder andere in een actualiteitenprogramma gekomen van NOVA. Ook heeft Bram Moszkowicz opgetreden als misdrijfdeskundige in een showbizzprogramma. Hierna heeft hij nog enkele TV programma’s gepresenteerd en verschillende reclames. In 2005 stelde Bram Moszkowicz een talentenjacht voor de jongere juristen op televisie. Ook blijft Bram Moszkowicz niet alleen bij de televisie programma’s, maar schrijft hij intussen ook al enkele boeken uit over de advocatenwereld waar hij in terechtgekomen is.